Sosyal ağların gelişimiyle birlikte, arkadaşlarımız ile benzer ortamlarda yer almak için pek çok sosyal ağda hesap açıyoruz. Ancak pek çok kişi, kullandığı sosyal ağdan memnun kalmadığında, hesabını silmek istiyor.

Peki, fotoğraf
paylaşma odaklı en popüler sosyal ağ olan Instagram‘daki hesabımızı kalıcı olarak nasıl sileceğiz?İşte tüm detayları ve fotoğraflı anlatımı ile Instagram hesabını kalıcı olarak silme.

Instagram hesabını silmenin ilk adımı – Instagram nasıl kapatılır?

Instagram hesabınızı silmeden önce, Instagram‘da paylaştığınız fotoğraflarınızı saklamak isteyebilirsiniz.

Bunu yapabilmek için aşağıdaki makalemizden faydalanarak, tüm fotoğraflarınızı indirmenin nasıl yapılacağını öğrenebilirsiniz.

Instagram nasıl dondurulur?

Sosyal medya platformları hayatımızın merkezinde olsa da bazen Instagram nasıl dondurulur sorularını sorabiliyoruz. Biz de bu yazımızda Instagram dondurma işlemi nasıl yapılıyor, sizler için anlatıyoruz.

Instagram kapatma rehberi

Instagram hesabınızı silmek için ilk olarak hemen altta yer alana bağlantıya gitmeniz gerekiyor.

Instagram hesabını silmek için adres: https://www.instagram.com/accounts/remove/request/permanent/

İkinci adımda açılan bağlantıda, eğer oturumunuz açık değilse, önce oturumunuzu açın. Daha sonra tekrar yukarıdaki bağlantıya gidin.

Üçüncü adımda “Gitmeden önce lütfen bize nedenini söyle” bölümünün yanındaki kutucuktan, hesabınızı neden silmek istediğinizi seçmeniz gerekiyor.

Instagram hesabını kalıcı olarak silme – Instagram hesap silme rehberi

Hesap silme nedeninizi seçtikten sonra, hesabınızı sileceğiniz asıl bölüm açılacak.

Bu bölümde önce şifrenizi boş kutucuğa girmeniz, daha sonra kırmızı renkli “Hesabımı Kalıcı Olarak Kapat” yazan butona tıklamanız gerekiyor.

Tüm bunları yaptıktan sonra hesabınız silinmiş olacak. Ancak unutmamanız gerekiyor ki, sildiğiniz kullanıcı adını, bir daha kullanmanız mümkün olmayacak.

‘Instagram hesabı nasıl kapatılır?’ sorusunu yanıtladık. En azından Instagram, kullanıcı politikasında değişiklik yapmadığı sürece, aynı kullanıcı adı ile yeni bir hesap açamayacaksınız. Bununla beraber tekrar hesabınızı silmeden önce mutlaka fotoğraflarınızı yedeklemeniz gerektiğini hatırlatalım. Ayrıca hesabınızı tamamen silmeden, bir süreliğine geçici olarak kapatma veya bir diğer adıyla dondurma işlemini de gerçekleştirebilirsiniz. Eğer bir süre sonra kararınız değişirse, tekrar hesabınıza giriş yapabilir ve hesabınızı tekrar aktif edebilirsiniz.